1/4 kuřete
kousek mrkve, celeru a petržele
cibule
sůl, pár kuliček celého pepře a nového koření
60 g rýže
kousek kostky slepičího bujónu
zelená petrželka (nebo pažitka)
1,6 l vody
Kuřecí vývar s rýží a masem – recept
Očištěnou čtvrtku kuřete zalijte studenou vodou, osolte, přidejte pepř a nové koření a vařte pod pokličkou, až maso změkne. Chvíli před dohotovením přidejte celou cibuli a zeleninu pokrájenou na kostičky.
Přebranou rýži propláchněte studenou vodou a pak vařící vodou, vsypte do vařící osolené vody a uvařte doměkka, oceďte, propláchněte vlažnou vodou a nechte odkapat.
Z vývaru vyjměte měkké kuře, cibuli a koření, maso oberte z kosti a pokrájejte na kostičky, vývar dochuťte slepičím bujónem.
Maso s rýží rozdělte na talíře, zalijte vařícím vývarem se zeleninou, posypte drobně pokrájenou zelenou petrželkou a podávejte.
Kuřecí vývar s rýží a masem je vynikající, určitě si na něm pochutnáte!