800 g kuřecího masa (nejvhodnější jsou prsíčka)
1 sáček Gril Mexiko Kotányi (nebo jinou ostřejší směs koření)
2 lžíce bílého vína
4 lžíce oleje
16 malých rajčátek
16 sterilovaných žampionů (nebo čerstvých)
1 velkou cibuli
2 lžíce oleje na potření
Kuřecí špíz s paprikou a žampiony – recept
Kuřecí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na stejně velké kostky. Grilovací koření promícháme s bílým vínem a 2 lžícemi oleje. Maso vložíme do marinády, promícháme a necháme aspoň půl hodiny v chladu odležet.
Žampiony necháme okapat (použijeme-li čerstvé, pak je oloupeme). Papriku očistíme a nakrájíme na čtverečky, cibuli oloupeme a nakrájíme na osminky.
Na grilovací jehlu střídavě napichujeme marinované kuřecí maso, žampiony, papriku, rajčátka a cibuli.
Připravené špízy potřeme olejem a grilujeme na rozpáleném grilu asi 15′ doměkka. Během rožnění potíráme každý kuřecí špíz s paprikou a žampiony marinádou, promíchanou se zbylým olejem.
TIP
Kuřecí špíz s paprikou a žampiony můžeme opékat i v troubě na roštu, pod který umístíme alobal nebo plech. Špízy nám budou chutnat zejména s grilovanými bramborami, nebo s jinou vhodnou přílohou, popř. jen s chlebem či pečivem.