Kuřecí salát

500 g krátkých těstovin (např. Adriana)
300 g kuřecích prsíček
400 g pikantní nakládané zeleniny
200 g nakládaných žampiónových řezů
200 ml šlehačky
1/2 kelímku pomazánkového másla
kuřecí bujón
olivový olej
citrón
sůl, pepř
3 lžíce rajského protlaku
oregano, bazalka

Kuřecí salát – recept

Uvařené těstoviny scedíme a promícháme se lžící oleje. Pak na oleji opečeme kuřecí řízky, které pak podléváme kuřecím bujónem, dokud nezměknou.
Hotová prsíčka pokrájíme na kostičky a šťávu uschováme. Po zchladnutí ji promícháme se šlehačkou, pomazánkovým máslem, rajským protlakem, kořením a citrónovou šťávou, až vznikne růžová hustá omáčka. Tu pak spojíme s těstovinami, nakládanou zeleninou, žampióny (vše bez nálevu) a s kuřecím masem. Kuřecí salát osolíme a necháme v chladu odležet.

Kuřecí salát připravený z tohoto množství ingrediencí je asi pro 4 až 5 porcí.