Kuřecí paštika

400 g pečeného kuřecího masa
1 kuřecí játra
250 g středně tučné vepřové plece
120 g bílé veky
1 dl mléka
2 vejce
40 g hladké mouky
sůl, mletý pepř
strouhaný muškátový oříšek
olej na vymaštění formy

Kuřecí paštika – recept

Pečené kuřecí maso, játra, vepřovou plec a v mléce namočené a prosáknuté plátky bílé veky umeleme, přidáme vejce, mouku, koření, sůl, šťávu z pečeného kuřete a vše dobře promícháme.
Směs vložíme do vymaštěné hranaté formy (chlebíčkové), zakryjeme ji alobalem, který přes hrany formy dobře upevníme ohnutím a založením.
Naplněnou formu postavíme do pekáčku s horkou vodou a pečeme v málo vyhřáté troubě asi 2 hodiny.

Kuřecí paštiku necháme vychladnout ve formě, studenou ji pak vyklopíme a zabalíme do alobalu, aby neoschla.