500 g kuřecích jater
200 g žampionú
červená (nebo jiná) paprika
cibule
hořčice, sůl, pepř, majoránka, petržel
olej nebo sádlo
Nadrobno nakrájenou střední cibuli (nebo pórek) zpěníme v hlubším kastrólu nebo pánvi na lžíci oleje (nebo na sádle). 3-5 minut mícháme na mírném ohni až začne zlátnout. NESOLÍME!!!! Játra solíme až těsně před dokončením, jinak by ztrvdla!!!
Přidáme játra a důkladně promícháme. Ještě než se játra úplně zatáhnou (zešednou) přidáme 2 polévkové lžíce plnotučné hořčice. Přilejeme 3 dcl vody, přiklopíme pokličkou a necháme 10 minut dusit.
Přisypeme majoránku a petrželku – můžou být čerstvé, mražené nebo i sušené. Zhruba polévková lžíce od každého. Pak přidáme na kostičky nakrájenou 1/2 červené (to jen kvůli barvě, může být jakákoliv paprika) kapie.
Dále přidáme žampiony nakrájené na kostičky nebo plátky (cca 0,5 cm silné). Vše důkladně promícháme, podle potřeby přilejeme vodu (1-2 dcl nebo nic), přiklopíme pokličkou a necháme dalších cca 20 minut dusit.
2-3 minuty před dokončením dosolíme a můžeme přidat polévkovou lžíci sojové omáčky. Podáváme s rýží, chlebem nebo bramborem.