Kuřecí játra se žampiony + foto

Kuřecí játra se žampiony 500 g kuřecích jater

200 g žampionú

červená (nebo jiná) paprika

cibule

hořčice, sůl, pepř, majoránka, petržel

olej nebo sádlo

Nadrobno nakrájenou střední cibuli (nebo pórek) zpěníme v hlubším kastrólu nebo pánvi na lžíci oleje (nebo na sádle). 3-5 minut mícháme na mírném ohni až začne zlátnout. NESOLÍME!!!! Játra solíme až těsně před dokončením, jinak by ztrvdla!!!






Kuřecí játra se žampiony Kuřecí játra se žampiony



Přidáme játra a důkladně promícháme. Ještě než se játra úplně zatáhnou (zešednou) přidáme 2 polévkové lžíce plnotučné hořčice. Přilejeme 3 dcl vody, přiklopíme pokličkou a necháme 10 minut dusit.







Kuřecí játra se žampiony Kuřecí játra se žampiony




Přisypeme majoránku a petrželku – můžou být čerstvé, mražené nebo i sušené. Zhruba polévková lžíce od každého. Pak přidáme na kostičky nakrájenou 1/2 červené (to jen kvůli barvě, může být jakákoliv paprika) kapie.






Kuřecí játra se žampiony Kuřecí játra se žampiony






Dále přidáme žampiony nakrájené na kostičky nebo plátky (cca 0,5 cm silné). Vše důkladně promícháme, podle potřeby přilejeme vodu (1-2 dcl nebo nic), přiklopíme pokličkou a necháme dalších cca 20 minut dusit.





Kuřecí játra se žampiony Kuřecí játra se žampiony


2-3 minuty před dokončením dosolíme a můžeme přidat polévkovou lžíci sojové omáčky. Podáváme s rýží, chlebem nebo bramborem.


Kuřecí játra se žampiony