Kuřecí huspenina – aspik – se zeleninou + foto

Kuřecí huspenina - aspik - se zeleninou
1 celé kuře

2 mrkve

1/2 menšího celeru

1 petržel

1 cibule

sůl, bobkový list, celý pepř, nové koření

sterilovaná kukuřice

sterilovaný hrášek

sterilovaná kapie, případně další zelenina…

Kuře uvaříme v kastrólu s mrkví, celerem, petrželí, 1-2 bobkovými listy, 5-10 kuličkami pepře, 3 kuličkami nového koření, oloupanou cibulí. Vody dejte tolik, aby vám nakonec zbylo alespoň 1 litr vývaru. Kuře necháme trochu vychladnout, obereme maso a natrhané na menší kousky poklademe do formy – pekáčku (nebo meších formiček). Na maso naklademe zeleninu – množství a druhy zeleniny záleží na vaší chuti. My jsme použili hrášek, kukuřici a kapii. Z vychladlého (ne úplně) vývaru a želatiny v prášku nebo v plátcích si ve vodní lázni uděláme dle návodu (na želatině) tekutou formu aspiku. Vše zalijeme a dáme vychladnout a pak přesuneme do lednice. Za pár hodin je vše OK.


TIP


do vývaru přilejte 1 dcl kořeněného nálevu z některé zeleniny – třeba z okurek nebo kapií, pomůže i lžíce octa


další vhodné sterilované zeleniny do aspiku: okurek, hříbky, žampiony, olivy, cibulky, paprika



Kuřecí huspenina - aspik - se zeleninou



Kuřecí huspenina - aspik - se zeleninou



Kuřecí huspenina - aspik - se zeleninou



Kuřecí huspenina - aspik - se zeleninou



Kuřecí huspenina - aspik - se zeleninou



Kuřecí huspenina - aspik - se zeleninou