Kuře pečené na másle

Kuře
máslo (podle potřeby)
sůl

Kuře pečené na másle – recept

Omyté a osušené kuře naporcujeme a dobře osolíme. Jednotlivé porce rozložíme na pekáč, poklademe (a hojně) plátky másla a přidáme větší šálek vody. Přiklopíme poklicí a nejdříve asi 20 minut dusíme, pak (bez poklice) vložíme do předehřáté trouby a za častějšího polévání máslovým výpekem (získáme zlatavou kůrčičku) pečeme doměkka. Je-li potřeba, přiléváme během pečení po trošce vodu tak, aby se do úplného upečení voda stačila odpařit a zůstal nám jen máslový výpek.

Kuře pečené na másle je nenáročná klasika, která chutná všem a ke které se rádi po všech různých receptech vracíme.
Kuře pečené na másle můžeme podávat jak s bramborovou kaší,rýží, kompoty, zeleninou, tak např. s bramborovým salátem apod.
A výborně chutná i s chlupatými knedlíky, politými výpekem z kuřete a k tomu hlávkový salát. Nevěříteň Vyzkoušejte to!