4 kuřecí prsa
1 pórek
300 g čerstvých hub
2 lžíce oleje
muškátový oříšek
sůl, pepř
150 ml kuřecího vývaru
150 ml suchého bílého vína
150 ml zakysané smetany
snítky čerstvého tymiánu
Kuře na pórku a lesních houbách – recept
Na rozehřátý olej na pánvi dáme orestovat na kolečka nakrájený pórek, pak přidáme na nudličky pokrájené maso a vše dohromady opékáme. Nakonec přidáme houby a za stálého míchání restujeme, až bude maso skoro hotové, pak přidáme nastrouhaný muškátový oříšek, vývar a víno. Všechno zvolna provaříme asi 10 minut. Pak přidáme část tymiánových lístku a smetanu.
Kuře na pórku a lesních houbách už dále nevaříme, podáváme s pečivem a na talíři ozdobíme zbylým tymiánem.