500 g krůtích prsou
1 malá hlávka bílého zelí
1 malá hlávka červeného zelí
2 cibule
2 snítky kopru
sůl, pepř
3 lžíce oleje
200 ml zakysané smetany
Krůtí kostky se zelím – recept
Krůtí prsa nakrájejte na stejně velké kostky, cibuli na nudličky, hlávky zelí na čtvrtky a ty pak na osminky. Ze středů částečně odstraňte košťál, ale jen tak, aby řezy ještě zůstaly vcelku a nerozpadaly se. Osminky zelí pak dejte do mísy a přelijte je vařící osolenou vodou.
V rendlíku rozehřejte olej, přidejte do něj cibuli a nechte ji zpěnit. Poté ji přesuňte na talíř a do stejného rendlíku pak přihoďte nakrájené maso, které po všech stranách prudce opečte. Pak cibuli vraťte zpět do rendlíku (k opečenému masu), přidejte spařené, scezené zelí a kopr, směs osolte, opepřete a za častějšího promíchávání duste asi 25 minut.
Nakonec krůtí kostky se zelím zalijte zakysanou smetanou a prohřejte.
Krůtí kostky se zelím podávejte s vařenou rýží nebo pečivem.