předek z králíka
srdce, plíce, játra, ledvinky
4 lžíce sádla
1 velká cibule
1 lžíce mleté sladké papriky
sůl
1 lžíce hladké mouky
majoránka (feferonka, mletá pálivá paprika)
Králíčí guláš – recept
Přední běhy, zbytek trupu a břicho nasekáme a vnitřnosti nakrájíme na menší kousky. Na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli dozlatova, přidáme mletou sladkou papriku, maso, zamícháme a za občasného míchání opékáme. Pak osolíme, podlijeme vodou a dusíme doměkka.
Ke konci necháme šťávu vysmahnout, zaprašíme hladkou moukou a mícháme, aby se pokrm nepřipaloval. Potom pomalu přiléváme vodu a dobře povaříme.
Okořeníme majoránkou, kdo má rád guláš ostřejší chuti, může při dušení přidat kousek feferonky nebo pálivou papriku.
Králíčí guláš podáváme s brambory nebo s knedlíky.