Krakonošova pochoutka z brambor

1 kg brambor
200 ml mléka
2 vejce
150 g polohrubé mouky
3 stroužky česneku
2 lžičky majoránky
mletý pepř, sůl
sádlo na pečení a potírání

Brambory oloupeme, omyjeme na nastrouháme na jemném struhadle do větší mísy. Rukama z nich vymačkáme přebytečnou vodu, která se z nich strouháním uvolní. V mléce rozšleháme vejce a přilijeme je k nastrouhaným bramborám. Přidáme též polohrubou mouku a směs okořeníme majoránkou , pepřem a česnekem utřeným se solí. Všechno dobře promícháme a vznikne nám těsto jako na bramboráky.
Rozpálenou pánev potřeme trochou sádla a naběračkou na ni nalijeme těsto, které rozetřeme na tenkou placku. Placky opečeme zprudka po obou stranách.
Po usmažení všech placek zbylé sádlo mírně rozehřejeme a ihned jím placky potřeme.

TIP

Teplé a voňavé placky se zeleninou jsou výborným pohoštěním při posezení u vína či piva.