800 g vepřových kotlet
2 lžíce oleje
3 lžíce medu
1 lžička sladké papriky
2 stroužky česneku
1 lžička sójové omáčky
sůl, pepř
2 velká jablka
trochu hl. mouky
Kotlety s jablky – recept
Vepřové kotlety naklepeme a naložíme den předem do marinády z oleje, medu, sladké papriky, sójové omáčky, soli, pepře a utřeného česneku.
Jablka omyjeme a nakrájíme na plátky.
Kotlety osmažíme z obou stran, pak je vyjmeme a odložíme do teplé misky. Do výpeku přilijeme zbytek marinády a jablka, směs poprašíme hl. moukou, promícháme a zalijeme asi 1 dl vody. Poté maso vložíme do omáčky a asi 3 minuty prohřejeme.
Kotlety s jablky jsou šťavnaté a chutné, podáváme je s americkými brambory.