Koprová omáčka s tvarohovými knedlíčky

Omáčka:

1/4 l šlehačky nebo smetany
máslo
2 lžíce hladké mouky
1/4 l vody
2 lžíce octa
3 lžíce cukru
nasekaný svazek kopru

Knedlíčky:

250 g měkkého tvarohu
1 vajíčko
4 vrchovaté lžíce hrubé mouky
špetka soli

Na rozpuštěné máslo přidáme mouku a uděláme světlou jíšku, kterou zalijeme studenou vodou a asi 10′ povaříme. Pak přidáme ocet, cukr, sůl a nadrobno nasekaný kopr. Nakonec přilijeme smetanu a necháme ještě přejít varem. Podle chuti pak omáčku přisolíme nebo přikyselíme.
Do většího hrnce dáme vařit vodu. Tvaroh, mouku, vejce a sůl spojíme na vále posypaném moukou. Pomoučenýma rukama tvarujeme menší válečky (asi jako podlouhlý pinpongový míček). Knedlíčky vkládáme do hrnce s vařící vodou a necháme je asi 5′ povařit a pak podáváme.

Tipy:

K omáčce s tvarohovými knedlíčky můžeme podávat též vejce natvrdo, případně vařené hovězí maso.