je jedním z chutných hlavních jídel, které šetří nejen náš čas, ale i peněženku.
5 kedlubnů
sůl, pepř
kmín, mletá paprika
1 – 2 lžíce hladké mouky
2 lžíce másla
ocet
4 plátky (asi1,5 cm) měkkého salámu
olej na opečení salámu
nové brambory
Kedlubnové zelí s novými brambory a osmaženým salámem – recept
Oloupané, omyté kedlubny nastrouháme na hrubém struhadle a vložíme je do kastrolu na rozpuštěné máslo. Chvíli dusíme jen v másle (a mícháme), pak podlijeme vodou, osolíme, mírně okmínujeme a dusíme ještě asi 10 minut. V trošce studené vody rozkvedláme mouku, vlijeme ji do kedluben, zamícháme a necháme vařit ještě asi 5 minut (promícháváme). Dochutíme solí a trochou octa, kdo má rád, přidá špetku pepře.
Oškrábané nové brambory se solí a kmínem (můžeme přidat i kousek zelené natě z celeru) uvaříme doměkka a slijeme.
Plátky salámu po obvodu na 3 místech malounko nařízneme (aby se nezkroutily) a prudce opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji a poprašíme mletou paprikou.
Dobrou chuť!