400 g vepřového masa (bůčku)
150 g brokolice
2 vejce
1 rohlík namočený v mléce
1 menší cibule
1 stroužek česneku (i více – podle chuti)
1 lžička plnotučné hořčice
sůl, pepř, adžika (ev. jiné koření dle chuti)
strouhanka na obalení karbanátek
olej na smažení
Karbanátky s brokolicí – recept
Omytý a osušený bůček nakrájíme na menší kousky, omytou a okapanou brokolici rozebereme na růžičky, do kastrolku dáme trochu mléka a do něj namočíme rohlík, ze kterého pak natáhlé mléko lehce vymačkáme. Přidáme na čtvrtky rozkrájenou cibuli a stroužek česneku a všechny vyjmenované ingredience umeleme na masovém mlýnku.
K namletému „těstu“ přidáme 2 celá syrová vejce.
Pak ještě přidáme hořčici, sůl, pepř a adžiku a všechno dobře promícháme.
Připravíme si strouhanku a vařečkou (nebo lžicí) do ní vkládáme vymíchanou směs, ovalíme ji ve strouhance…
… rukou tvarujeme karbanátky. Ty pak ukládáme na pánev s rozpáleným olejem a po obou stranách osmažíme.
Hotové karbanátky s brokolicí pak klademe na papírovou utěrku, do které vsákne přebytečný tuk.
TIP
Karbanátky s brokolicí můžeme podávat k vařeným bramborům, bramborové kaši nebo jen se zeleninovým salátem. Namísto brokolice můžeme k masu přidat i jinou zeleninu podle vlastního výběru, např. cuketu, květák, mrkev, celer aj., budeme pak pokaždé mít karbanátky jiné chuti. Přidáním zeleniny jsou karbanátky navíc i lépe stravitelné.