Kapr na Budvaru

1500 g kapra
sůl
česnek
hladká mouka
sladká nebo pálivá paprika
11° pivo Budvar
250 g másla
kmín
1 cibule

Kapr na Budvaru – recept

Kapra očistíme, vykucháme, osušíme a nakrájíme na podkovy. Hladkou mouku smícháme se solí, s pálivou nebo sladkou paprikou a podkovy v ní obalíme.
Do pekáče nalijeme celou láhev Budvaru, přidáme prolisovaný česnek a nakrájenou cibuli, obalené porce kapra naskládáme do piva, pokmínujeme je a poklademe plátky másla.
Kapra na Budvaru pečeme pomalu ve středně předehřáté troubě tak dlouho, až se veškerá tekutina odpaří a zůstane jen šťáva. Během pečení neobracíme.

Kapr na Budvaru vám bude chutnat nejen s vekou a zeleninovým salátem, ale i s bramborovou kaší či salátem.