Kančí guláš

1 kg odleželé zvěřiny (nejlépe z krku, tváří, ale může to být i žebro a plec z mladšího kusu
100 g másla
2 střední cibule
250 g slaniny
sůl, pepř
1 lžička drceného kmínu
5 lžic rumu
1/6 l červeného vína
50 g másla a 40 g hladké mouky na jíšku
citrónová šťáva

Kančí guláš – recept

Cibuli pokrajíme na kolečka, udusíme ji na másle a do toho vložíme současně s nakrájenou slaninou (na kostičky) zvěřinu nakrájenou na kostky. Přidáme sůl, pepř, drcený kmín, rum, víno, promícháme a dusíme, až je zvěřina měkká.
Pak maso vyjmeme, do omáčky přilijeme trochu hovězího vývaru (může být i z kostky), přidáme jíšku, zakapeme citrónovou šťávou a necháme přejít varem.
Poté kančí guláš nalejeme zpět na zvěřinu a necháme ji v omáčce ještě chvíli dusit.

Vhodnou přílohou jsou brambory, rýže, jemný knedlík, kompoty, saláty.