Zapíjené skleničkou dobrého červeného vínka nemají chybu!
Jelení maso
olivový olej
česnek (podle vlastní chuti)
kmín
mletá paprika
koření Divočina
mletý sušený česnek
sůl
čerstvá zelená paprika
rajčata
Jelení steaky na česneku – recept
Maso očistíme a nakrájíme na plátky, které naložíme do oleje se stroužky česneku a kmínem. Jelení plátky necháme 2 – 3 dny naležet.
Pak naložené maso vyjmeme z nálevu, naklepeme, osolíme a vložíme na rozpálenou pánev s olivovým olejem. Na maso přidáme mletou papriku, koření Divočina a mletý sušený česnek. Asi po 10 minutách jelení steaky obratíme a též z druhé strany už jen mírně okořeníme (paprika, divočina, česnek) a pokračujeme v restování.
Mezitím omyté a očištěné papriky a rajčata nakrájíme.
Když jsou jelení steaky na česneku dostatečně měkké, dáme je na talíře, přidáme pokrájená rajčata a papriky a podáváme s celozrnným chlebem.
Dobrou chuť!