jelení plecko
10 dkg sádla
2 velké cibul
2 velké lžíce sladké papriky
rajský protlak
sůl
gulášové koření
4 stroužky česneku
majoránka
kmín
citrónová kůra
hladká mouka
vývar
Jelení guláš – recept
Na sádle osmažíme dočervena nakrájenou cibuli a přidáme papriku. Ihned zastříkneme vodou, aby paprika nezhořkla, vložíme na kostky nakrájené maso, krátce orestujeme, přidáme protlak, sůl, trochu gulášového koření, prolisovaný česnek, majoránku, jednu lžičku kmínu a nastrouhanou kůru ze čtvrtiny citrónu. Vše promícháme a dusíme, pokud to jde nejdříve ve vlastní šťávě, pak podlijeme vodou a dusíme doměkka.
Pak měkké maso vyndáme a šťávu zaprášíme 2 lžícemi hladké mouky, zasmažíme a zalijeme vývarem. Povaříme, přecedíme do čistého kastrolu a přidáme maso.
TIP
Hotový jelení guláš můžeme doplnit o nadrobno nakrájenou a orestovanou slaninu.
Jako příloha se hodí rýže, brambory nebo houskový knedlík.