Jelení guláš

jelení plecko

10 dkg sádla

2 velké cibul

2 velké lžíce sladké papriky

rajský protlak

sůl

gulášové koření

4 stroužky česneku

majoránka

kmín

citrónová kůra

hladká mouka

vývar

Jelení guláš – recept

Na sádle osmažíme dočervena nakrájenou cibuli a přidáme papriku. Ihned zastříkneme vodou, aby paprika nezhořkla, vložíme na kostky nakrájené maso, krátce orestujeme, přidáme protlak, sůl, trochu gulášového koření, prolisovaný česnek, majoránku, jednu lžičku kmínu a nastrouhanou kůru ze čtvrtiny citrónu. Vše promícháme a dusíme, pokud to jde nejdříve ve vlastní šťávě, pak podlijeme vodou a dusíme doměkka.
Pak měkké maso vyndáme a šťávu zaprášíme 2 lžícemi hladké mouky, zasmažíme a zalijeme vývarem. Povaříme, přecedíme do čistého kastrolu a přidáme maso.

TIP

Hotový jelení guláš můžeme doplnit o nadrobno nakrájenou a orestovanou slaninu.

Jako příloha se hodí rýže, brambory nebo houskový knedlík.