3 balíčky dětských piškotů
3 kelímky zakysané smetany
1 kelímek šlehačky
jahody – jsou nejlepší, ale mohou být i meruňky, borůvky a j. ovoce, příp. i kompot
4 vanilkové cukry
Jahodový dort nepečený – recept
Ušleháme šlehačku a vmícháme do ní zakysanou smetanu a vanilkový cukr.
Do dortové formy rozložíme alobal (nebo celofán) a na něj naskládáme vrstvu piškotů, ovoce a šlehačkového krému. Vrstvy střídáme, zakončíme piškoty, které pokapeme šťávou z kompotu. Zatížíme a dáme ztuhnout do chladničky, nejlépe přes noc.
Hotový dort ozdobíme šlehačkou a ovocem.
TIP
Jahodový dort nepečený můžeme ještě přizdobit případně mletými mandlemi nebo ořechy, nastrouhanou čokoládou apod. To už záleží na vlastní chuti a fantazii.