Máte-li nadbytek jablek a nestačíte je konzumovat jen za syrova, můžete si z nich jednoduše vyrobit velmi chutnou přesnídávku, se kterou budete mít úspěch nejen u dětí. Budete na ni potřebovat:
2,5 kg oloupaných jablek
350 g krupicového cukru
3 dl vody
1 vanilkový cukr
1 vanilkový pudink
šťáva z 1/2 citrónu
Jablečná přesnídávka – recept
Oloupaná a na malé kousky pokrájená jablka dusíme ve vodě na kaši. Přidáme cukr a v troše vody rozmíchaný pudinkový prášek, pak vanilkový cukr, citrónovou šťávu a ještě chvíli podusíme.
Rozmixujeme a plníme do čistých skleniček (např. od jogurtu, tatarky apod.).
Sterilujeme při teplotě 85° C po dobu 15 minut. Pak skleničky vyjmeme, obrátíme dnem vzhůru, necháme vychladnout a jablečná přesnídávka je hotová.