40-50 dkg nastrouhaných jablek
35 dkg hrubé mouky
30 dkg moučkového cukru
15 dkg rozpuštěného másla
2-3 lžíce holandského kakaa
3 vejce (bílky k výrobě sněhu)
vanilkový cukr
prášek do pečiva
máslo na vymazání formy
hrubá mouka na vysypaní bábovky
Jablečná bábovka – recept
Cukr utřete se žloutky, máslem a vanilkovým cukrem, pak přidejte mouku, do které zamíchejte prášek do pečiva, kakao a nakonec vmíchejte nastrouhaná jablka.
Vyšlehejte z bílků sníh a jemně ho vmíchejte do těsta. To pak vylijte do vymazané formy na bábovku. Pečte při 190 °C cca 40 – 50 min.
Jablečná bábovka je dlouho „vláčná“, vydrží 2 – 3 dny jako „čerstvá“.