400 g mletého masa
sůl, pepř
1 šálek vývaru z bujónové kostky
olej
1 cibule
3 lžíce rajského protlaku
stroužek česneku
1 paprika
Italská omáčka k těstovinám – recept
Mleté maso v misce zalijeme 3 lžícemi vývaru, osolíme a opepříme a důkladně rozšleháme. Na troše oleje osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme ochucené maso, zprudka opékáme, pak snížíme teplotu a dusíme 30 minut. Pokud je třeba, mírně podléváme vývarem, až spotřebujeme celou dávku. Během dušení přidáme protlak a rozdrcený česnek. Koncem dušení vmícháme na proužky nakrájenou papriku a dodusíme doměkka.
Dochutíme protlakem nebo kečupem, hustotu upravíme vývarem.
Italská omáčka je podávána k vařeným těstovinám.
TIP
Hotové jídlo můžeme posypat strouhaným sýrem, jemně pokrájenou pažitkou a pokapat kečupem.