Hrstková luštěninová polévka

1 hrst hrachu
1 hrst čočky
1 hrst krupek
1 hrst ovesných vloček nebo rýže
1 lžíce tuku
1 cibule
1 lžíce mouky
1,5 l vody
kousek masoxu
majoránka, česnek, sůl

Hrstková luštěninová polévka – recept

Luštěniny předem přebereme, promyjeme a namočíme asi na 12 hod.Potom vaříme v nesolené vodě (solíme až když jsou téměř uvařené) a do téměř měkkých luštěnin přidáme vařit rýži nebo oves. vločky. Rýži nejprve v několika vodách opereme. Mezitím si připravíme cibulovou jíšku z drobně nakrájené cibule, tuku a mouky. Polévku touto jíškou zahustíme a povaříme ještě několik minut a hrstková luštěninová polévka je hotova.
Dochutíme masoxem, solí, česnekem a majoránkou.