400 g hovězího masa na roládu
sůl, mletý pepř
1 lžička hořčice
250 g vepřového ramínka
1 malá cibule, 1 stroužek česneku
1 vejce
1 lžička ostrého kečupu
50 g sádla nebo oleje
masový vývar
Maso rozřežeme na větší plát, naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí.
Vepřové maso a cibuli umeleme, přidáme česnek utřený se solí, rozšlehané vejce a kečup. Všechno zamícháme a rozetřeme na plát hovězího masa. Zarolujeme, převážeme silnou nití a opečeme na rozehřátém tuku. Podlijeme masovým vývarem a upečeme doměkka. Během pečení obrácíme a poléváme roládu výpekem.
TIP
Roládu, nakrájenou na plátky, můžeme podávat s rýží nebo ke křenové omáčce.
Můžeme ji nabídnout i za studena, obloženou zeleninou podle vlastního výběru.