4 plátky hovězího masa (zadní)
sádlo (pod maso+pod cibulku)
2 cibule
3 dl světlého piva
1 kostka masoxu
hladká mouka podle potřeby
sůl, mletý pepř
4 – 5 kuliček nového koření
Hovězí plátky na pivě – recept
Plátky masa mírně naklepeme, nařízneme po obvodu (aby se nezkroutily), osolíme a opepříme.
Do vyššího kastrolu dáme rozehřát sádlo a na něm necháme zesklovatět 1 nakrájenou cibuli. Na ni pak vložíme plátky masa, které z obou stran opečeme a poté zalijeme 1,5 dl piva, krátce podusíme, přidáme nové koření a dolijeme vývarem z kostky masoxu. Dusíme pod poklicí doměkka.
Pak plátky masa vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprašíme hladkou moukou, osmahneme ji a zalijeme zbylým 1,5 dl piva, dobře promícháme a necháme asi 10 minut provařit.
Do hotové omáčky vložíme zpět (prohřát) maso, omáčku již nevaříme.
Na pánvi si osmažíme na zbytku sádla najemno pokrájenou druhou cibuli dozlatova.
Hovězí plátky na pivě podáváme s bramborovou kaší, kterou na talíři zdobíme osmaženou cibulí.
Dobrou chuť!