Hovězí gulášek na černém pivě s hříbky

600 g hovězí kližky
1/4 lžičky drceného kmínu
2 lžíce oleje
300 g červené cibule na plátky
1 lžíce (nejlépe přírodního) cukru
1 lžíce červeného vinného octa
1/4 l černého piva
1/4 l vody (nebo vývaru)
2 krajíce tvrdšího chleba
200 g hříbků
2 lžíce másla
snítka rozmarýnu

Hovězí gulášek na černém pivu s hříbky – recept

Omyté a osušené maso nakrájejte na nudličky. Oloupanou a rozpůlenou cibuli nakrájejte na plátky.
V kastrolu rozehřejte olej a osmahněte na něm cibuli se lžící cukru.
Vložte maso, drcený kmín a dobře opečte, pak osolte, opepřete a zakápněte octem a promíchejte. Pak maso polijte pivem a duste doměkka.
Když je maso skoro měkké, přidejte nadrobenou střídku chleba, několik jehliček rozmarýnu, promíchejte a vařte dál na mírném ohni, dokud není šťáva hladká a přiměřeně hustá.
Na plátky nakrájené hříbky osmahněte, krátce je poduste ve vlastní šťávě a nakonec osolte.

TIP

Hříbky můžete přimíchat do guláše nebo jimi guláš obložte.