Houbový perkelt

600 g čerstvých hub
70 g slaniny
1 cibule
sůl
30 g hladké mouky
mletá paprika
masový vývar (může být i z masoxu)
1 lžíce rajčatového protlaku
250 ml kysané smetany
podle chuti citrónová šťáva

Houbový perkelt – recept

Očištěné houby nakrájíme na plátky. Na kostičky nakrájenou slaninu rozškvaříme, přidáme drobně nakrájenou cibuli a zpěníme ji. Poté přidáme houby, orestujeme je, zaprášíme moukou a dále restujeme. Poprášíme mletou červenou paprikou, osolíme, podlijeme vývarem, přidáme rajčatový protlak a dusíme doměkka.

Když jsou houby měkké, vmícháme kysanou smetanu a podle chuti okyselíme citrónovou šťávou.

Houbový perkelt podáváme s pečivem.