Houbová smaženice

500 g čerstvých hub (nejlépe směs)
1 střední cibule
olej
sůl, pepř
drcený kmín
vejce – podle chuti a počtu porcí

Houbová smaženice – recept

Houby dobře očistíme a omyjeme, nakrájíme na kousky. Cibuli nakrájíme najemno a orestujeme ji v hlubším kastrolu na rozpáleném oleji. Poté přidáme kousky hub a za častého míchání restujeme. Směs okmínujeme a opepříme – solíme až ke konci dušení. Po chvilce podlijeme trochou vody a dusíme doměkka.
Když se všechna voda vydusí, přidáme rozšlehaná vejce a za stálého míchání je necháme v houbách srazit. Poté je houbová smaženice hotova.

TIP

Houbová smaženice může být jindy připravena na pórku, se sýrem, jako koření můžeme použít vegetu či karí, zkrátka, co kdo má rád a snese. Můžeme ji podávat jen tak s chlebem anebo k vařeným bramborům. Dobrou chuť!