Tekutá dobrota pro příjemné posezení .
600 ml mléka
100 g kvalitní hořké čokolády (postačí i čokoláda na vaření)
1 vanilkový cukr
cukr na doslazení podle vlastní chuti
100 ml smetany 33%
Horká čokoláda se smetanou – recept
Mléko pomalu zahřejeme, nejlépe v hrnci na mléko nebo na velmi mírném plameni, aby se nepřipalovalo.
Do horkého mléka nalámeme čokoládu, přisypeme vanilkový cukr, mícháme a přivedeme k bodu varu, pak stáhneme z ohně.
Rozpuštěnou čokoládu našleháme metličkou do pěny na lijeme do připravených šálků nebo sklenic. Podle chuti dosladíme a ozdobíme ušlehanou smetanou. Z uvedeného množství připravíme čokoládu pro 4 osoby.
TIP
Hotová horká čokoláda se smetanou může být ještě lehce poprášena kakaem a skořicí.