25 dkg hovězího masa
10 dkg vepřového masa
sůl, pepř, kmín
5 dkg másla
3 dkg cibule
5 dkg hladké mouky
8 dkg kořenové zeleniny
25 dkg brambor
2 rajčata nebo lžíce rajského protlaku
Gulášová polévka zase jinak – recept
Obě masa opláchneme, nakrájíme na kostičky a osolíme. V kastrole na rozpáleném másle do růžova osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené maso, oloupaná rajčata a chvíli dusíme. Poté zaprášíme moukou, zamícháme, podusíme, zalijeme vývarem z kořenové zeleniny a maso udusíme do měkka.
Mezitím dáme do jiného hrnce vařit na kostičky nakrájené syrové brambory, celý kmín, trošku mletého pepře a špetku soli. Jakmile nakrájené brambory s kořením začnou vařit, přidáme k nim udušené maso a vaříme společně tak dlouho, až jsou brambory měkké.
Hotová gulášová polévka zase jinak může být podávána i jako samostatné jídlo s chlebem nebo s pečivem.