5 lžic sádla
2 větší cibule
1 lžička mleté sladké papriky
sůl, kmín
talíř houbové směsi
kousek masoxu
6 zelených paprik
4 stroužky česneku
1/8 l kysané smetany
1 lžíce hladké mouky
Guláš z hub a paprik – recept
Na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, vmícháme mletou sladkou papriku, mírně osmahneme. Přidáme sůl, kmín a nakonec na větší kousky nakrájené houby. Podlijeme vřelou vodou, přidáme kousek kostky masoxu a dusíme.
K houbám přidáme opečené nebo spařené sloupnuté papriky nakrájené na hrubší kousky. (Část paprik je možno dát pálivých). Když jsou houby a papriky měkké, přidáme utřený česnek a zalijeme kysanou smetanou, do které rozkvedláme mouku a ještě chvilku podusíme.
TIP
Guláš z hub a paprik můžeme též zahustit jen moukou a místo smetany dát rajčatový protlak nebo kečup. Guláš jíme s chlebem.