300 g hříbků
300 g libového vepřového nebo hovězího masa
3 lžíce sádla
1 menší cibule
sůl, pepř
1 lžíce hladké mouky
kousek masoxu
zelená petrželka
Guláš z hříbků a masa – recept
Maso nakrájíme na kostky a osmahneme na sádle, až se šťáva vydusí, přidáme nakrájenou cibuli, osmahneme dorůžova, podlijeme vodou, osolíme, opepříme a dusíme téměř doměkka. Šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vodou, rozmícháme, přidáme kousek masoxu a na kousky nakrájené hříbky a vše dusíme doměkka.
Guláš z hříbků a masa před podáváním zdobíme rozsekanou petrželkou. Guláš podáváme s vařenými brambory nebo s dušenou rýží a doplníme zeleninovým salátem.