Grilované uzené maso s bramborami

600 g uzené vepřové kýty
3 lžíce hnědého cukru
2 lžíce čerstvého strouhaného křenu (nebo 1 lžíce křenové pasty)
šťáva z 1/2 citrónu
grilovací koření
brambory
sůl

Grilované uzené maso s bramborami – recept

V misce smíchejte cukr s křenem a citrónovou šťávou a vzniklou marinádou potřete uzené maso nakrájené na 1 cm plátky. Poté je nechte asi 20 minut odležet v chladu.
Brambory dobře omyjte a překrojte na půlky nebo čtvrtky a v osolené vodě je vařte asi 6 minut. Pak je slijte a osušte. Posypte je grilovacím kořením a grilujte na roštu asi 5 až 10 min., dokud nebudou měkké a křupavé.
Plátky masa ogrilujte po každé straně asi 4 minuty. Podávejte s grilovanými bramborami a křenem.