I ten, kdo má zažívací problémy si může dopřát grilování! Nevěříte Ř Vyzkoušejte to s grilovací deskou na sporák – jde to i bez tuku!
1 menší květák
sůl
2 vejce
2 hrsti strouhanky
1 lžíce nasekané pažitky
Grilované květákové placičky – bez tuku – recept
Květákové růžičky uvaříme v osolené vodě doměkka, pozor, ale nerozvařit! Je lepší je uvařit den předem.
Květák nahrubo rozsekáme,vložíme do větší misky, přidáme žloutky, strouhanku, nasekanou pažitku a osolíme. Všechno dobře promícháme. Ze zbylých bílků vyšleháme tuhý sníh, který zlehka vmícháme do připravené směsi.
Lžící klademe na rozehřátou grilovací plotnu (bez tuku) květákovou směs a tvoříme placičky (raději menší – lépe se obrácejí).
Grilujeme po obou stranách, asi 2 minuty po jedné straně.
TIP
Grilované květákové placičky – bez tuku jsou velmi rychle hotové, jsou „nadýchané“, chutné a hlavně zdravé. Namísto pažitky můžete použít i jiné oblíbené bylinky, např. libeček, zelenou petrželkou ap., do placiček můžete nastrouhat navíc např. uvařený brambor, kedluben, nebo čerstvou mrkev a j. zeleninu dle vlastního výběru.