Grilované hovězí maso na jehle

500 g mletého hovězího masa
1 vejce
4 – 5 stroužků česneku
1 větší cibule
slanina
strouhanka na obalení
sůl, pepř
zabijačkové koření
zelená petrželka
malá tvrdá rajčata nebo paprika

Grilované hovězí maso na jehle – recept

Dobře – nejlépe dvakrát pomleté libové hovězí maso osolíme, okořeníme a smícháme s vejcem, prolisovaným česnekem, nadrobno nakrájenou cibulí a nasekanou petrželkou. Podle potřeby event. přidáme trochu strouhanky a dobře promícháme.
Ze směsi vytvoříme kuličky (nebo válečky), které napichujeme na kovové jehly na grilování a prokládáme slaninou, malými tvrdými rajčaty nebo čtverečky papriky, případně i cibulí.

Grilujeme pomalu na dřevěném uhlí na grilu, případně v troubě s grilem.

TIP

Grilované hovězí maso na jehle podáváme s pečivem, kdo má rád i s dresingem podle vlastního výběru – a samozřejmě s dobře vychlazeným pivem či vínkem.