1 kg vepřových žebírek
100 ml kečupu
70 ml oleje
4 lžíce medu
4 lžíce sojové omáčky
1 lžička vinného octa
1 lžička drceného pepře
1 lžička drceného koriandru
4 stroužky česneku
1 cibule, chilli koření
Vepřová žebírka nakrájejte na menší kousky. V míse smíchejte kečup, olej, med, soj. omáčku, lžičku vinného octa, cibuli (rozmixovanou nebo umletou v mlýnku na maso), prolisované stroužky česneku, drcený pepř, drcený koriandr a podle chuti chilli koření. Přísady promíchejte, do marinády vložte žebírka, dobře je v ní obalte ze všech stran a nechte, nejlépe do druhého dne, rozležet.
Opékejte zvolna z obou stran na grilu nebo pod grilem v troubě, občas potírejte marinádou.
TIP
Čím déle necháte žebírka odležet, tím chutnější a křehčí budete mít maso. Podávejte s pečivem, různými omáčkami a zeleninovým salátem.