400 g jater (vepřových, telecích, kuřecích)
olej na potření
2 pomeranče
sůl, drcený černý pepř
meduňku na ozdobení
Grilovaná játra s pomeranči – recept
Očištěná játra opláchneme, osušíme ubrouskem, nakrájíme na plátky a potřeme olejem.
Pomeranče oloupeme a nakrájíme na 1 cm silné plátky. Osolíme je, opepříme a zabalíme do alobalu.
Plátky jater rozložíme na gril a přidáme balíček s pomeranči. Játra grilujeme z každé strany asi 4 minuty, stejnou dobu necháme na grilu i balíček s pomeranči.
Ugrilované plátky jater osolíme, opepříme a rozdělíme na talíře, obložíme je kolečky pomeranče a ozdobíme meduňkou.
Grilovaná játra s pomeranči podáváme s chlebem nebo tmavým pečivem.