Grilovací klobásky
pár plátků anglické slaniny nebo uzené kýty
pár plátků sýru ementál
hořčice
Grilovací klobásky se sýrem a slaninou – recept
Grilovací klobásku nařízneme podélně tak, abychom ji nerozřízli úplně, ale abychom do vyříznuté kapsy po celé délce mohli vložit asi 2 cm pásek sýru. Kapsu zároveň lehce namažeme hořčicí a klobásku poté obalíme plátkem slaniny. Na sporáku máme připravenou grilovací desku (na oheň i na sporák).
Po zapálení hořáků můžeme prakticky ihned klobásky pokládat, gril se velmi rychle prohřeje) a s trochou oleje nebo bez (jak to komu vyhovuje) grilujeme poměrně krátkou dobu – až slanina zesklovatí a sýr se do klobásky uvolní.
Grilovací klobásky se sýrem a slaninou můžeme podávat s ogrilovanými brambory, kouskem čerstvé zeleniny, kečupem či tatarskou omáčkou.
Brambory ke grilování si připravíme tak, že syrové brambory oloupeme, omyjeme, v utěrce vysušíme a nakrájíme na tenká kolečka (jsou rychleji hotova) a protáhneme je na misce v troše oleje, do kterého jsme zamíchali trochu grilovacího koření a trochu koření Adamovo žebro.
Jak grilovací klobásky se sýrem a slaninou, tak brambory jsou poměrně rychle hotové a chutnají!