Brambory
těstoviny
cibule
olej
sůl
Grenadýrmarš – recept
Obvyklým způsobem uvaříme brambory a těstoviny (každé zvlášť), na oleji osmažíme cibuli a pak přidáme scezené a na malé kousky rozšťouchané brambory. Poté přidáme scezené těstoviny (flíčky, kolínka ap.) osolíme a dobře promícháme.
TIP
Grenadýrmarš je jídlo nejen lehce stravitelné, ale i levné a hlavně chutné! Přesvědčte se o tom! Lze podávat s různými zeleninovými saláty, nebo s kys. okurkem, kefírem, podmaslím ap. Množství brambor a těstovin (asi 1:1) si určíme sami – podle počtu strávníků.
Kdo chce, může si jídlo vylepšit přidáním vyškvařené angl. slaniny, ale nemusí, jídlo je opravdu chutné i podle původního předpisu.
Mám maďarské kořeny a u nás se grenadýrmarš dělá z brambor vařených ve slupce a prolisovaných přes kolečko jako do salátu. Tyto brambory mají zcela jinou chuť než brambory vařené už oloupané.