Francouzský koláč

1 listové těsto
400 g šunka (šunkový salám apod.)
250 ml kysaná smetana
sůl, mletý pepř
250 g tvrdý sýr strouhaný
1 paprika
1 cibule
3 vejce
olej

Francouzský koláč – recept

Těsto rozválíme a vyplníme jím dortovou formu tak, aby okraje těsta byly zvednuté.
Na oleji osmahneme dozlatova drobně nakrájenou cibuli, přidáme k ní nakrájenou šunku a směs roztáhneme na těsto. Osolíme, opepříme, posypeme strouhaným sýrem a přelijeme smetanou, ve které jsme rozkvedlali vejce. Povrch posypeme nakrájenou paprikou
Francouzský koláč dáme zapéct do dobře předehřáté trouby.

TIP

Francouzský koláč můžeme upéct i na menším vyšším plechu, upečený pak krájíme na čtverce. Chutná výborně, kdo má rád slané moučníky, určitě si pochutná!