250 g fazolek (čerstvé, mražené nebo sterilované)
250 g brambor
200 ml mléka
1 cibule
1 lžíce másla
1 lžíce sekaného kopru
1 citron
sůl
Fazolková polévka s koprem – recept
Použijete-li čerstvé fazolky, pak je omyjte, osušte, odstraňte stopku a špičku i postranní vlákna. Oloupané brambory nakrájejte nadrobno, zalijte horkou vodou, osolte a asi 15 – 20 minut vařte. Uvařené pak slijte, rozmačkejte nebo prolisujte, zalijte horkým mlékem a vařečkou rozmíchejte na kaši.
V menším kastrolku zpěňte na másle jemně nakrájenou cibuli. Přidejte fazolky a duste je asi 15 minut. Kaši můžete zředit horkou vodou z brambor, přidejte fazolky a nechte projít varem.
Na talířích polévku ozdobte sekaným koprem, ochutit ji můžete i trochou citronové šťávy.
TIP
Pokud se vám bude zdát fazolková polévka s koprem moc hustá, zřeďte ji trochou vody z brambor. Polévku si můžete vylepšit kouskem uzené ryby,např. lososem ev.j. uzenou rybou.