1 menší květák
3 lžíce olivového oleje
3 jarní cibulky
1/2 červené papriky
1 stroužek česneku
1 lžička nastrouhaného zázvoru
3 lžíce sójové omáčky
3 vejce
sůl, mletý pepř
Falešná rýže po čínsku – recept
Ve větší pánvi rozehřejeme olej a zpěníme na něm na kolečka pokrájenou bílou část jarní cibulky s drobně pokrájeným česnekem (3 minuty). Přidáme očištěný a na jemném struhadle nastrouhaný květák, osolíme, přikryjeme poklicí a dusíme 3-5 minut. Přidáme sójovou omáčku, zázvor, kolečka zelené části jarní cibulky, na kostičky nakrájenou papriku (zbavenou semínek) a podusíme asi 2 minuty. Takto získanou falešnou rýži dáme uvnitř pánve na jednu stranu, druhou zakápneme olejem, vyťukneme vejce, promícháme, až se nám z nich udělá vaječina, kterou smícháme dohromady s „rýží“. Dochutíme solí a pepřem a falešná rýže po čínsku je hotová. Ihned podáváme.
TIP
Do falešné rýže můžete jindy přidat
i osmahnuté mleté maso, nebo vařené kuřecí či krůtí maso nakrájené na kostičky.