Dýňová polévka

700 g žlutomasé dýně
200 g mrkve
1 cibule
2 stroužky česneku
2 lžíce oleje
1 pomeranč
1 kostka zeleninového bujónu
sůl, pepř
100 ml smetany

Dýňová polévka – recept

Očištěnou dýni nakrájejte na kostičky. V hrnci na oleji zpěňte nadrobno nakrájenou cibuli a nasekaný česnek, přidejte očištěnou a nakrájenou mrkev, dýni a za stálého promíchávání krátce opékejte.
Pak zalijte asi 3/4 l vody, šťávou z 1 pomeranče, přidejte kostku zeleninového bujónu a všechno dohromady vařte asi 20 minut.
Polévku nechte trochu vychladnout, pak rozmixujte, uveďte opět do varu, podle chuti osolte a opepřete. Nakonec přidejte smetanu, tu však nevařte, pouze prohřejte a dýňová polévka je hotová.

Dýňovou polévku podávejte s opečenou houskou. Dobrou chuť!