Dušené žebírko v zelenině

600 g vepřových žebírek
sůl, drcený kmín
hladká mouka
1 – 2 lžíce oleje
1 větší cibule
200 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
2 lžičky rozsekaného líbečku
cukr, ocet
vývar

Dušené žebírko v zelenině – recept

Vepřová žebírka z části odřízneme od kosti, po obvodu nařízneme, naklepeme, osolíme, posypeme drceným kmínem, poprašíme hl. moukou a na rozehřátém oleji z obou stran opečeme. Potom přidáme na malé nudličky nakrájenou mrkev, celer a petržel, osmahneme, podlejeme horkou vodou a dusíme.
Téměř hotové dušené žebírko v zelenině okořeníme líbečkem, podle chuti přisladíme a okyselíme. Nakonec podlijeme vývarem a dodusíme.
Dušené žebírko v zelenině nám bude chutnat s vařenými brambory.