Dušené vepřové plecko s mrkví

800 g vepřové plece vcelku
600 g karotky nebo sáček mražené baby mrkve
1 kostka zeleninového bujónu
1 lžička másla
2 lžičky hladké mouky
olej
sůl, pepř

Vykostěné, tuku zbavené vepř. plecko osolte a opepřete. V kastrolu rozehřejte 2-3 lžíce tuku, vložte maso a opečte ho z obou stran. Pak podlejte vodou, přidejte kostku zeleninového bujónu a duste doměkka. Když je maso poloměkké – asi po 30 minutách, přidejte k němu očištěnou a na kolečka nakrájenou karotku nebo sáček baby mrkve, ořech másla promnutý se 2 lžičkami hladké mouky a duste, až je maso i mrkev měkká, asi 15 minut.
Podávejte s vařenými bramborami.

TIP

Chuť mrkve můžete zjemnit přidáním smetany.