50 g droždí
1 cibule
1 vejce
1 lžíce krupice
2 lžíce hrubé mouky
150 g strouhanky
250 ml mléka
2 lžíce oleje
sůl a mletý pepř – dle chuti
Drožďové knedlíčky do polévky – recept
Cibuli drobně nakrájím a zpěním na oleji do sklovita, pak přidám rozdrobené droždí a nechám ztmavnout. Poté vmíchám krupici, zaliji mlékem a krátce povařím.
Do polovychladlé směsi vmíchám mouku, strouhanku, přidám vejce, sůl a pepř.
Pak tvaruji malé drožďové knedlíčky do polévky, které vařím v polévce asi 3 minuty.
TIP
Drožďové knedlíčky do polévky jsou velmi chutné, zdravé a vařím je nejen ve vývarech (hovězí, drůbeží), ale i v dalších polévkách, např. květákové aj.