3 kostky droždí
2 vejce
70 g másla
1 kostka masoxu
sůl, pepř, drcený kmín
1 velká mrkev
1/4 menšího celeru
2 – 3 brambory
Drožďová polévka se zeleninou a brambory – recept
V hrnci rozpustíme máslo, přidáme rozdrobené droždí a za stálého míchání rozpustíme droždí a mícháme je až opět zhoustne. Do droždí pak vmícháme vejce, přidáme sůl, pepř, kmín a mícháme, dokud vše nezhoustne jako tuhá smaženice. Poté zalijeme asi 1,3 l vody, přidáme kostku masoxu, na kostky pokrájené brambory a na hrubém struhadle nastrouhanou mrkev a celer. Polévku za občasného promíchání přivedeme k varu a vaříme do změknutí brambor a zeleniny.
TIP
Drožďová polévka se zeleninou a brambory může být ještě před dovařením doplněna jinou zeleninou, např. sterilizovaným hráškem, kukuřicí aj.
Foto zaslané naším čtenářem