Dominikánské rumy mají zajímavou a bohatou historii


Mezi oblíbené rumy z Karibiku patří zejména dominikánské rumy, jsou vyhledávané pro svou jemnou chuť a příjemné aroma. Kvalitní rum z Dominikánské republiky dokáže zpříjemnit večer po těžkém dni, posezení s přáteli, nebo romantický večer s partnerem či partnerkou.

Počátky dominikánského rumu

V 16. století přivezli Španělé cukrovou třtinu na ostrov Hispaniola, v dnešní době ho sdílí Dominikánská republika a Haiti. Stalo se to krátce po objevení Ameriky. Během krátké chvíle se cukrová třtina stala důležitým ekonomickým artiklem ostrova.

O století později se na ostrově začal z melasy, vedlejšího produktu při výrobě cukru, vyrábět fermentováním a destilací dominikánský rum.

Rozšíření do celého světa

Dominikánská republika zaznamenala nárůst produkce rumu, což bylo spojeno s růstem plantáží cukrové třtiny. Rum se stal důležitým exportním artiklem.

V roce 1888 byla v Dominikánské republice založena první palírna rumu, a to rodinou Bermúdez.

Inovace a vylepšení v dnešní době

Dominikánská republika zaznamenala modernizaci výrobních procesů rumu. Vznikly nové značky a kvalita rumu se zlepšila díky inovacím a lepším technologiím. Z těch nejlepších značek kvalitních dominikánských rumů vybírejte na e-shopu bestdrink.cz, včetně nejznámější značky Brugal, ale také jiné druhy karibských rumů, například barbadoský rum.

Kvalita rumů z Dominikánské republiky je známá po celém světě

Dominikánský rum je dnes uznáván po celém světě a exportován do mnoha zemí. Také je často používán do prémiových koktejlů nebo podáván samostatně při výjimečných příležitostech.

Rum má v Dominikánské republice hluboký kulturní význam. Je neoddělitelně spojen s místními tradicemi a oslavami. Ekonomicky je rum klíčovým exportním artiklem, který přispívá k hospodářskému rozvoji země.