Domácí široké nudle

400 g hrubé mouky
špetka soli
2 vejce
2 lžíce studené vody
1 lžíce oleje
trochu hladké mouky na posypání válu

Domácí široké nudle – recept

Na vále zpracujte hrubou mouku, špetku soli, vejce, olej a vodu na hladké, pružné těsto. Po zpracování dejte asi na půl hodinky těsto zabalené ve fólii odpočinout.
Potom ho rozválejte na pomoučeném vále na tenký plát a nechte mírně zaschnout. Těsto potom stočte do ruliček a nakrájejte asi na 7 mm široké pruhy.
Domácí široké nudle pak vložte do vařící osolené vody a uvařte doměkka.

TIP

Takto vyrobené a uvařené domácí široké nudle můžete připravit jak nasladko např. s tvarohem, cukrem a rozpuštěným máslem, posypané grankem atp., tak naslano, např. s tuňákem, zeleninou, tvarohem aj. podle vlastní chuti a fantazie.